דגים מהווים מקור מצוין לחלבון הם בדרך כלל בעלי ערך קלורי, תכולת שומן רווי וכולסטרול נמוכים.
כמו שאתם יודעים הדגים מכילים אומגה 3 וזה מצוין לילדים, מחקרים מוכיחים כי אכילת דגים אכן קשורה לIQ של הילדים שלנו האומגה 3 והחומצות שומן שיש בדגים משפיעות בצורה חיובית על האינטליגנציה של הילדים ובכלל על רובנו..
אילו דגים יותר מומלצים?
במקום הראשון נמצאים הסול והבקלה, שהכי דלים בשומן ובקלוריות. למקום השני התברגו הבורי ,דניס והלברק, שמכילים אומגה 3 ואחוז השומן בהם בינוני. הסלמון הגיע רק למקום השלישי, כי הוא אמנם מכיל הרבה מאוד אומגה 3, אבל גם לא מעט כולסטרול. אמנון ופורל סיימו במקום הרביעי כי הם דלים יחסית באומגה 3.
הדגים הפופולריים יותר קרפיון ונסיכת הנילוס, פחות מומלצים. הם לא מכילים אומגה 3, ואחוזי השומן והכולסטרול בהם גבוהים.