המתכונים של ניסן

סלמון ברוטב טריאקי על המחבת, הוא מתכון מנצח לכל אירוח

מתכון כל כך קל וכל כך טעים! מחבת, נתחי סלמון טריים ואתם מסודרים

שמים מחבת על האש ויוצקים שמן, מוסיפים את שיני השום ומערבבים. מוסיפים את רוטב סויה וטריאקי ונותנים לרוטב לבעבע. כשהרוטב רותח, מוסיפים את נתחי הדג עם העור למטה. מפזרים פלפל שחור על הדג נותנים לרטבים לבעבע ואחרי שתי דקות הופכים את הדג. נותנים כשש דקות לדג להתבשל,

מצרכים:

4 פרוסות סלמון , לא עבות עם עור
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
חצי כוס רוטב סויה

עראיס דג -בהחלט המנה הכי טובה שאכלנו

קערה מערבבים דג, בצל סגול, שום, פטרוזיליה וכוסברה.מוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט ושמן זית.חוצים את הפיתות לרבעים וממלאים בתערובת שיצרנו. מורחים שמן זית על הפיתות ומניחים על הגריל כ-10 דקות עד שהפיתה קלויה והתערובת מבפנים עשויה.

מצרכים:

400 גרם פילה דניס/מוסר קצוץ ללא עור
400 גרם פילה אמנון קצוץ ללא עור
1 בצל סגול
2 שיני שום כתוש
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוץ

 

מפרום - דג ברוטב חריימה

מכינים את החציל למילוי –

קולפים חציל וחותכים לפרוסות אורך בעובי של אצבע בערך, חורצים כל פרוסה באמצע כמעט עד הסוף (כך שנוצר כיס) מניחים את הפרוסות בקערה עם מים ומעט מלח.

מצרכים:

2 חציל (ניתן להחליף את החציל בתפוח אדמה)

300 גרם פילה דג טרי טחון

צרור כוסברה קצוצה